Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Vil du have nyhedsbreve i øjenhøjde og skrevet med hjertet, kan du tilmelde dig her:

Min seneste bog

nærkontakt

At leve et liv i nærkontakt, er at leve et liv i symbiose med os selv. Når vi er i nærkontakt, kan vi mærke ilden, intuitionen, sanserne og den KLOGE KONE i os. Bogen nærkontakt, tager dig i hånden og guider dig igennem kraften, livstræet, de skjulte felter og hvordan du rører i din egen gryde. Jeg taler ind i livets gåder, livskompetence, livsmiraklet og hvordan kvinder med hele deres væsen, er tæt på skabelsen. Bogen er fyldt med små sten, som jeg lægger på din vej. Det er dit valg om du vil bruge dem. God fornøjelse.

nærkontakt

Uddrag fra bogen

Du har en kilde. Dybt i dit indre løber en kilde. Det er din kraft. Din kraft er din ild. Det er livskraften, der brænder i dig. Det er bålet, der forbinder dig med alle andre kvinder. Både dem der gik før dig og kommer efter dig. Kraften løber i alle dine årer. Den er i hvert åndedrag. Den er i hver gerning, hver tanke, hver bevægelse og ikke-bevægelse. Den forbinder dig til alt levet liv, til universet, til elementerne og til naturen. Du er din kraft, og din kraft er dig. Du kan leve et helt liv uden at kende din kraft, men bare du nærer den, brænder den lystigt.

Du er som kvinde forbundet med livsmiraklet, fordi du sætter livet i gang, ikke kun igennem din evne til at bære og føde dine børn, men fordi du er forbundet med selve livets kerne.

Du er igangsætter af slægten, du er vedligeholder af slægten, og du er den, der bevæger slægten videre til det nye.

Dine frø planter sig i andre, og dine gerninger forplanter sig ud i livet og videre til andre. Som kvinde er du meget mere din oprindelige energi, end mænd er. Du er meget mere igangsættende end mandlige igangsættere. Du er meget mere fast end mandlige faste, og du er meget mere bevægelig end mandlige bevægelige.

Det er dine evner til at ”SE” og ”VIDE”, som er dine helt specielle kompetencer. Det er din intuition. Det er dit indre liv og dine evner til at se mønstre, fornemme virkeligheder, trække tråde, og det er din villighed til at opsøge det felt i dig, og det er ilden i dig, der sætter dig i stand til at være dig.

Det er dit udgangspunkt i kærlighed og omsorg. Det er din viden om livet, din krop, din seksualitet, dit skjulte felt og din viden om, at alt liv gi’r mening. Det er din dybde, det er din klang og alt det, du skaber med dit væsen, væren og hænder. Det er din villighed til at se livets mørke facetter, tale om dem og lære fra dig.

Det er din villighed til at dø for at sikre slægtens overlevelse, og det er din villighed til at lade andre næres af dit væsen, for at de kan vokse og gro. Det er din utroligt store evne til at træde et skridt tilbage og se det store billede og din villighed til at starte i det små, i det nære, for at gøde jorden omkring dig og andre.

Vis tekst
udgivet januar 2022

Datter af skammen
En sanselig beretning om frygtens væsen

Bogen er på 161 sider og er illustreret af mig selv.

Bogen er en sanselig beskrivelse af, hvordan skam og frygten arbejder i os. I bogen kan du læse en del af mine egne personlige sansninger i mine egne sår og smertefelter i livet. De er naturligvis støttet op af mine faglige og professionelle kommentarer. I bogen taler jeg om nogle af de tabuer, vi alle navigerer i, i livet og du stifter bekendtskab med mine tanker omkring bl.a.: Overgangsalder, kraftcenteret, det indre barn, den kloge kone, skyld, skam, frygt, kvindekrop, selvansvarlighed, frygtens sprog og mange andre ting.

DAtter af skammen - en sanselig beretning om frygtens væsen

Uddrag fra bogen

Følelser skal anerkendes. Livsvilkår skal anerkendes. Uanset, hvor mørke, dystre eller urigtige, de end måtte forekomme. Uanset hvor grimme de er. Uanset hvor forskrækkede over dem vi er. Eller uanset om vi gerne vil noget helt andet. Følelser bare er. Grundfølelser er en del af livet. Vi har dem alle. De er forskellige. Men vi har alle grundfølelser.

Giver vi os til at holde dem nede, så undertvinger vi en væsentlig del af os selv eller andre. Der er intet i os eller andre, der ikke skal anerkendes. Og du er aldrig forkert. Aldrig. Du er altid helt rigtig, uanset hvad du føler, så er det rigtigt for dig.

Grundfølelser som vi tænker, vi er nødt til at undertvinge, gemme væk og holde nede, for at kunne være i verden, frembringer skam. Ikke som skyggesider, men som en underliggende følelse i livet. En slags baggrundsmusik eller skrig.

Skam over sig selv er normalt. Men en strøm af skam igennem hele livet er dødeligt. Skam splitter ad. Skam smadrer mennesker. Skam gør at vi aldrig kan slappe af. Skam er det vi spiser, det vi sover (eller ikke sover). Skam er det vi byder os selv, morgen, middag og aften. 24-7-365.

Det modsatte af skam er ikke skamløst. Det modsatte af skam er VÆR-DIG-HED. Værdighed er det, der bygger mennesker. Værdighed er det, der understøtter. Værdighed er den følelse af at være i verden som sig selv og være ok, som vi alle burde have indeni.

Værdighed er dit stillads. Det er det, hele dit hus er bygget af. Det er det, der gør, at du står stærkt i stormen. Det, der gør, at du har en god følelse indeni og har en god følelse af dig selv. Værdighed er din rod. Det er roden på dit livstræ. Du har brug for en stærk rod. Du har brug for at stå stærkt med en følelse af, at du er helt ok, som du er. Hvis du har haft skammen tæt inde på livet, har du brug for at være ekstra omhyggelig med din værdighed, dine grundfølelser og dine livsvilkår, ellers mister du nemt rodfæstet i livet.

Jeg har følt mig som en skiftning. En udenforstående. En andenrangsvare og blev ofte af andre og mig sig selv sat billigt til salg, fordi skammen over at være mig, havde ædt mit rodnet.

Jeg kan, herfra hvor jeg står, overskue 5 generationer af kvindelige blodsbeslægtede. Jeg har hørt deres historier, lige siden jeg som ganske lille blev taget på skødet første gang. Jeg har set og sanset deres liv. Jeg har ladet deres historier ophobe sig i mit system. Jeg har taget deres sandheder, deres skam og frygtens sprog til mig. Jeg har set deres livsmønstre udfolde sig i henholdsvis overansvarlighed og underansvarlighed. Jeg har kopieret, hvad jeg så og mærkede, jeg har sanset, mærket, set og hørt, hvad det har gjort ved mig.

Som voksen har jeg lært, at frygtens sprog er et vi ofte benytter os af alle sammen. Frygtens sprog er for alle, mænd, kvinder, børn og gamle.

Jeg har også lært, at den underliggende musik af skam desværre er meget normal. Mange kvinder har skammen kørende rundt og rundt i deres kroppe. Det er vores lydspor. Skammen er viklet sammen med den kvindelige historie. Den snor sig ind og ud. Det har den gjort, siden Eva blev fristet af slangen, og det er den fortælling, der på andre måder møder os i dag.

Jeg har både set og lært, hvad skammen gør ved os, og jeg har i den grad mærket det selv, og jeg ved, at skam er invaliderende. Den sætter sig som uforklarlige sygdomme, smerter og dårligt liv.

Vis tekst

Ønsker du at bestille bogen?

Du kan bestille bøgerne lige her. Lav en overførsel på 249 kr. til MobilePay nr. 759246 og udfyld formularen herunder, så sender jeg bogen til dig. Prisen er inklusiv forsendelse med DAO.
Det er naturligvis også muligt at bestille bogen via din boghandler.